Zamieszczone przez Maicroft
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez MaicroftDo mnie ida biala i pomaranczaJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
To dokończę co u mnie,
Wróciłem po drugiej już reklamacji i jak już wcześniej pisałem dołożyli dodatkowe sprężyny,
401 i 404 mm. kazałem sobie wpisać do książki serwisowej że dodatkowe sprężyny montowane są zgodnie z decyzją SAP.
pierwsze sprężyny jakie założyli przy pierwszej reklamacji 1 biala 3 żółte.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szandTo dokończę co u mnie,
Wróciłem po drugiej już reklamacji i jak już wcześniej pisałem dołożyli dodatkowe sprężyny,
401 i 404 mm. kazałem sobie wpisać do książki serwisowej że dodatkowe sprężyny montowane są zgodnie z decyzją SAP.
Co radzicie zgłaszać to jako drugą reklamację, czy narazie jeździć .....?????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Zamieszczone przez MaicroftDo mnie ida biala i pomarancza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gregorsWitam,
u mnie po tygodniu od wymiany jedna strona 380 mm. Druga reklamacja w trakcie już po pomiarach w ASO. Jedyne co wkurza to ile czasu trzeba zmarnować w serwisie żeby walczyć o swoje i jeszcze z wielka łaska jest człowiek obsługiwany.
bo mi założyli 1xbiała i 3 x żółta i po ośmiu dniach też mam 380mm.
ja drugą reklamację zgłoszę za dwa tygodnie jak wrócę z wczasów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez termit886bo mi założyli 1xbiała i 3 x żółta i po ośmiu dniach też mam 380mm.
Myslalem ,ze po zalozeniu nowych sprezyn problemu juz nie bedzie.A tu widze,ze zakladaja 1xbiala 3xzolta i klopot jest nadal- :evil:
Mam tylko pytanie czy jak zgłaszaliście drugi raz reklamację to bezpośrednio w ASO tam gdzie wam zakładli te pierwsze czy wysyłaliście pismo do SAP...???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Zamieszczone przez szandTo dokończę co u mnie,
te sprężyny co widać to są po pierwszej reklamacji i tak jak wczesniej pisalem od razu było około 380 mm i na drugą reklamację dostałem dodatkowe , nie pisałem do SAP tylko do serwisu. troche skaplikowało się bo pierwszą reklamację składałem w serwisie ale nie tam gdzie kupowałem mimo to pierwszą wymianę wzieli na siebie, jednak drugą reklamację przyjeli załatwili dodatkowe sprężyny ale już nie chcieli wymienić gratis , zaproponowali 206 pln. odmówiłem i pojechałem do serwisu gdzie kupowałem, i oni dogadali się z poprzednim serwisem i przejeli spreżyny i zrobili dołożenie sprężyny gratis i teraz OK.
jeszcze jedna uwaga , rajdowcem nie jestem ale auto w mojej ocenie dużo lepiej trzyma się drogi na zakrętach, nie przechyla się jak na początku. i nie wydaje mi się wcale przez to mniej komfortowe, nawet lepiej jak już nie buja.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szandZamieszczone przez termit886Zamieszczone przez szandTo dokończę co u mnie,
te sprężyny co widać to są po pierwszej reklamacji i tak jak wczesniej pisalem od razu było około 380 mm i na drugą reklamację dostałem dodatkowe , nie pisałem do SAP tylko do serwisu. troche skaplikowało się bo pierwszą reklamację składałem w serwisie ale nie tam gdzie kupowałem mimo to pierwszą wymianę wzieli na siebie, jednak drugą reklamację przyjeli załatwili dodatkowe sprężyny ale już nie chcieli wymienić gratis , zaproponowali 206 pln. odmówiłem i pojechałem do serwisu gdzie kupowałem, i oni dogadali się z poprzednim serwisem i przejeli spreżyny i zrobili dołożenie sprężyny gratis i teraz OK.
jeszcze jedna uwaga , rajdowcem nie jestem ale auto w mojej ocenie dużo lepiej trzyma się drogi na zakrętach, nie przechyla się jak na początku. i nie wydaje mi się wcale przez to mniej komfortowe, nawet lepiej jak już nie buja.
Komentarz
-
-
Witam,
Ja dziś złożyłem reklamację w Łodzi. Zabrali auto na 1,5 godziny i zapraszają na rozmowę.
Na zleceniu w pozycji uwagi warsztatu wpisane: "Do wymiany sprężyny, jest 365 mm a powinno by 390 mm". Po czym doradca serwisowy mówi, że auto ma gaz i w takim razie odmawia wymiany. Mieli zabranie na którym powiedziano, że instalacja gazowa dodatkowo obciąża tylną oś i wymiana nie przysługuje. Ja na to, że dopuszczalna ładowność auta to 675 kg a butla 20 kg i gaz 40 kg dają razem 60 kg. Nie mam do człowieka pretensji bo mówił co mu kazano. Po baaardzo gorącej dyskusji obiecano wysłać reklamację do SAP i mam czekać 2-3 dni. Ale od razu usłyszałem, że pewnie zaproponują dodatkowe sprężyny i mój udział w kosztach 70%!!!!
Panowie co robić? Pisać do SAP - macie namiar ? Może Auto Świat albo TVN Turbo? Gdzie w Łodzi potraktują sprawę poważnie?
Dodam, że mam jedną kropę białą i jedną żółtą a diesel na salonie miał jedną białą i dwie żółte.
Komentarz
-
-
pandzik aleś koledze podpowiedział :roll:
Fakt, było wiele razy ale....
Zamieszczone przez bruceNa zleceniu w pozycji uwagi warsztatu wpisane: "Do wymiany sprężyny, jest 365 mm a powinno by 390 mm". Po czym doradca serwisowy mówi, że auto ma gaz i w takim razie odmawia wymiany. Mieli zabranie na którym powiedziano, że instalacja gazowa dodatkowo obciąża tylną oś i wymiana nie przysługuje.
Zamieszczone przez brucePanowie co robić? Pisać do SAP - macie namiar ?
Opisz całą sytuacje w ASO, uzasadnij z jakiego powodu kontaktujesz się z SAP, że masz obawy czy ASO w ogóle wysłało zapytanie w twojej sprawie do SAP i prosisz ich o zajecie stanowiska w twojej sprawie.
Zamieszczone przez bruceGdzie w Łodzi potraktują sprawę poważnie?
[ Dodano: Sro 11 Lip, 12 02:33 ]
Zamieszczone przez bruceAle od razu usłyszałem, że pewnie zaproponują dodatkowe sprężyny i mój udział w kosztach 70%!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bruceWitam,
Ja dziś złożyłem reklamację w Łodzi. Zabrali auto na 1,5 godziny i zapraszają na rozmowę.
Na zleceniu w pozycji uwagi warsztatu wpisane: "Do wymiany sprężyny, jest 365 mm a powinno by 390 mm". Po czym doradca serwisowy mówi, że auto ma gaz i w takim razie odmawia wymiany. Mieli zabranie na którym powiedziano, że instalacja gazowa dodatkowo obciąża tylną oś i wymiana nie przysługuje. Ja na to, że dopuszczalna ładowność auta to 675 kg a butla 20 kg i gaz 40 kg dają razem 60 kg. Nie mam do człowieka pretensji bo mówił co mu kazano. Po baaardzo gorącej dyskusji obiecano wysłać reklamację do SAP i mam czekać 2-3 dni. Ale od razu usłyszałem, że pewnie zaproponują dodatkowe sprężyny i mój udział w kosztach 70%!!!!
Panowie co robić? Pisać do SAP - macie namiar ? Może Auto Świat albo TVN Turbo? Gdzie w Łodzi potraktują sprawę poważnie?
Dodam, że mam jedną kropę białą i jedną żółtą a diesel na salonie miał jedną białą i dwie żółte.
Komentarz
-
-
Dzięki Panowie za odpowiedzi,
Dosłownie godzinę temu zadzwonił doradca serwisowy od Bednarka.
I gadka: Nie mam dla pana dobrych wiadomości. Nie wysłaliśmy reklamacji do SAP bo nasz dział reklamacji wie że nie będzie uznana, ponadto rozmawiałem też z kierownikiem i odmówił. Proszę się zgłosić do ASO gdzie kupił Pan auto i montował gaz. My nic nie możemy poradzić. A dodam że sami mi wpisali w zleceniu - sprężyny do wymiany. Jak mu mówiłem że to nie reklamacja gazu a zawieszenia to on znów od początku i tak w kółko...szkoda kasy na telefon.
Fajna socjotechnika - jak mają klienta który robi dym to mu mówią, że tylko dla pana wyślemy, zrobimy, będzie ok itd. Jak już ostygniesz to dzwonią dzień później że niestety, że bardzo im przykro. Jak nawet gość znów się zagotuje to przez telefon już jest łatwiej. Muszę to zastosować u siebie w firmie
Napisałem do SAP przez formularz i doniosłem na tego syna kobiety nieczystej. Trzeba omijać Bednarka w Łodzi na Szczecińskiej szerokim łukiem, omijać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bruceDzięki Panowie za odpowiedzi,
Dosłownie godzinę temu zadzwonił doradca serwisowy od Bednarka.
I gadka: Nie mam dla pana dobrych wiadomości. Nie wysłaliśmy reklamacji do SAP bo nasz dział reklamacji wie że nie będzie uznana, ponadto rozmawiałem też z kierownikiem i odmówił. Proszę się zgłosić do ASO gdzie kupił Pan auto i montował gaz. My nic nie możemy poradzić. A dodam że sami mi wpisali w zleceniu - sprężyny do wymiany. Jak mu mówiłem że to nie reklamacja gazu a zawieszenia to on znów od początku i tak w kółko...szkoda kasy na telefon.
Fajna socjotechnika - jak mają klienta który robi dym to mu mówią, że tylko dla pana wyślemy, zrobimy, będzie ok itd. Jak już ostygniesz to dzwonią dzień później że niestety, że bardzo im przykro. Jak nawet gość znów się zagotuje to przez telefon już jest łatwiej. Muszę to zastosować u siebie w firmie
Napisałem do SAP przez formularz i doniosłem na tego syna kobiety nieczystej. Trzeba omijać Bednarka w Łodzi na Szczecińskiej szerokim łukiem, omijać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Zamieszczone przez szandZamieszczone przez termit886Zamieszczone przez szandTo dokończę co u mnie,
Komentarz
-
Komentarz